שאלות נפוצות מהקליניקה שלי
ידע זה כוח – אבל שינוי אמיתי מתרחש כשיש ליווי נכון. דיאטנית קלינית עוזרת לזהות חסמים, לבנות תכנית שמתאימה בדיוק לך ולשמור על התמדה גם ברגעים הקשים. עם תמיכה נכונה – הסיכוי להצלחה ארוכת טווח עולה משמעותית.
קודם כל, חשוב להבין מאיפה נובעת תחושת הרעב: האם היא רגשית? פיזיולוגית? אולי סביבתית? ייתכן גם שהתפריט שלך לא כולל מזונות משביעים מספיק- וצריך לעבור שינוי מבחינת ההרכב. בקליניקה אני חוקרת את המקור לתחושה – ואז מתאימה פתרון אישי.
נשמע מוכר! יכול להיות שמדובר בתפריט לא מאוזן או צמצום יתר שגורם לקרייבינגים. בטיפול נבדוק יחד את הרכב התפריט שלך, את חלוקת הארוחות ביום – ונעבוד גם על הצד הרגשי שמפעיל את הצורך במתוק.
הגיל בהחלט יכול להשפיע על חילוף החומרים, אבל הוא לא האשם היחיד. ייתכן שהצריכה הקלורית שלך עדיין גבוהה מההוצאה – גם אם את אוכלת "בריא". בקליניקה נבדוק את התפריט בצורה מדויקת ונתאים אותו לצרכים שלך עכשיו.
הרגלי אכילה של פעמיים ביום עלולים לגרום לרעב סמוי ולזלילה בהמשך. דווקא ארוחה קטנה בבוקר יכולה לאזן את רמות הסוכר ולשפר את תחושת השובע לאורך היום. נתחיל בצעד קטן ונראה איך הגוף מגיב.
זה גיל רגיש. חשוב לא להתנגד – אלא להתחבר אליה, להבין את הרצון שלה לרדת במשקל, אך להתנות זאת בייעוץ דיאטנית קלינית על מנת שהתהליך לא יפגע בה.
דיאטה לא מאוזנת בגיל הזה עלולה לפגוע בהתפתחות הגופנית שלה לכן יש לפעול מתוך רגישות מצד אחד אך להיות עקביים בנושא החמרה או סממנים של קיצוניות או אובססיביות לגבי משקל או המזון.
דיאטת חלבונים, כמו דיאטות נפוצות נוספות המצויות בשוק, אינה דיאטה מאוזנת. כשמה כן היא – מושתתת על אב מזון אחד. יורדים בה במשקל, אך העליה בטוחה בהמשך בשל אפקט הכדור החוזר. הדיאטה אינה מתאימה לזמן ממושך ובעיקר עלולה להחמיר מצב דיכאון אצל אנשים עם סרוטונין נמוך. כדי לבנות דיאטה אישית ומותאמת חשוב שמטופל יקח בחשבון שהתפריט אמור לשרת אותו כדרך חיים ולא לתקופה קצרת טווח. קיימות דיאטות רבות המגבילות במרכיבי מזון וזמני אכילה- תשאל את עצמך כמה זמן תוכל להחזיק בתפריט מגביל כזה? אם התשובה היא מעט מאוד- זו לא הדיאטה הנכונה עבורך!
ספירת קלוריות היא כלי – אבל לא חזות הכול. איכות המזון, שילוב נכון בין רכיבים תזונתיים, ואינדקס גליקמי נמוך – אלה מה שגורם לשובע ולשמירה על מוטיבציה. נבנה יחד תפריט חכם ונוח שמתאים לך באמת.
מים הם הבסיס של הגוף שלנו – הם מסייעים לעיכול, לשובע, למיקוד ולבריאות כללית. צבע שתן בהיר הוא אינדיקציה טובה שאת שותה מספיק. טיפ חשוב: להתחיל את היום בכוס מים עוד לפני הקפה 🙂
התזונה משפיעה על 30% מהכולסטרול בדם – לכן חשוב לשלב גם פעילות גופנית ונוגדי חמצון. נוסיף לתפריט שלך סיבים מסיסים, שומנים טובים (שמן זית, אבוקדו, שקדים) ומזונות צבעוניים. בשביל איזון מדויק – כדאי ייעוץ מותאם.
עצירות יכולה לנבוע ממגוון סיבות: חוסר בנוזלים, שומנים, סיבים, חוסר איזון במערכת העיכול וגם לחץ. נתחיל מבדיקת הרגלי התזונה שלך, הוספת סיבים כמו פשתן וקוואקר, סלק אדום גם עשוי לתרום להקלה וכמובן שתייה מרובה – ונראה איך הגוף מגיב.
אני אוכל בריא ומתאמן המון, אבל המשקל לא יורד. מצד שני – המכנסיים פתאום רפויים. איך זה הגיוני?
כשמתאמנים באופן קבוע ומותאם תפריט שבו יש דגש על נושא המעטה בשומן וחלבון ופחמימה בכמות מאוזנת, מסת השריר גדלה ומסת השומן יורדת. לכן ייתכן שהמשקל נשאר דומה או אפילו עולה, אבל ההיקפים מצטמצמים והגוף מתעצב. וזו תוצאה איכותית הרבה יותר מהמספר על המשקל!
לא כל תפריט "טרנדי" הוא בטוח או מותאם. דיאטות לא מפוקחות עלולות להזיק – ולכן חשוב להתייעץ רק עם דיאטן/ית קליני/ת מוסמך/ת מטעם משרד הבריאות. אל תעשי ניסויים על הגוף שלך.
זה טבעי – הרבה ילדים עוברים שלבים כאלה. ההמלצה: להמשיך להציע, לגוון בצורה ובטעם, לבשל או לשלב בתבשילים, מאפים קציצות, צבעים צורות שונות – ובעיקר: להוות דוגמה אישית ולאכול יחד. ההתמדה משתלמת.
תפריט טוב הוא כזה שמתאים לך אישית – כולל שעות העבודה שלך. אל תתפשר על תפריט "גנרי" – תפריט נכון הוא גמיש, מותאם אישית ואפשרי לביצוע, גם במשמרות.
ממש לא! כל פעילות גופנית חשובה. עדיף פעם בשבוע באופן קבוע מאשר לא בכלל. בנוסף, בייתי ממליצה לך לשלב תנועה במהלך היום: הליכה, מדרגות, קניות, ניקיונות וכל מה שיכול להזיז אותך מהספה =] – כל תזוזה נחשבת.
רק אם יש רגישות או צליאק – אין צורך להימנע מגלוטן וזה לא בהכרח בריא יותר. לחמים רגילים מקמחים מלאים (כמו חיטה מלאה או שיפון מלא) דווקא מומלצים, מזינים – והרבה יותר משתלמים.